top of page

ESPLAI KIDS: HISTÒRIA

El CENTRE D'ESPLAI SANT JAUME – Esplai Kids neix per la necessitat d’oferir un espai de lleure cristià als infants del veïnat de Salt que participen de les activitats de la parròquia de Sant Jaume de Salt.

Així doncs l’Esplai comença les seves primeres passes a l’estiu del 2015 quan un grup de monitors i catequistes se’n porten els nens i les nenes de la catequesi de colònies una setmana de juliol. Allà se’n adonen que el lleure és una element importantíssim per a una educació integral de la persona que inclou la seva dimensió espiritual i catequètica. Després de la revisió de les colònies es va creure oportú oferir als nens i a les nenes de la parròquia de Sant Jaume i del Veïnat de Salt un esplai que l’anirien construint els mateixos infants mitjançant la participació activa, acompanyats d’uns monitors oberts a aquesta experiència.

 

 • A l’octubre del 2015 es va inaugurar l’esplai, en aquell moment sense cap nom assignat, combinant durant 4 hores  el lleure, la formació i la celebració de la fe. A la primera assemblea de l’esplai els participants (infants i monitors) van escollir el nom de l’esplai (Esplai Kids) i els colors que tenim en el fulard de cada infant i jove (blau i taronja). Al desembre del 2015 el tió va regalar a tots els membres de l’esplai el nou fulard. A la segona assemblea de l’esplai, febrer del 2016, els participants van escollir el nou logotip de l’esplai. I al març del 2016 es va crear el primer grup de pares que esta vetllant per la línia educativa de l’entitat i pels aspectes logístics de cada grup.

 

 • Durant l’estiu del 2016 es es van realitzar les primeres colònies i una miniruta pels infants dels grups de petits i mitjans durant la primera setmana del mes de juny. I amb del grup de grans es va fer una ruta per la vall de Núria.

#5anysEsplaiKids.png
 • El setembre del 2016, es va realitzar la primera KIDSPARTY per celebrà un any de l’esplai kids. El curs 2016-2017 Es van fer nombroses activitats, sempre intentant relacionar-les amb el tema que es treballava durant la catequesi, es van realitza activitats solidaries per la marató de TV3 i el projecte CANDELA de l’hospital santjoan de Déu, es van programar activitats conjuntes amb els avis i avies residents a les VETES. En les assembles realitzades aquell any es van escollir entre d’altres coses la mascota de l’esplai, en Xanfaina, i el crit “Esplai Kids de tot menys avorrits.” La festa del pas del 2017 va ser especial, ja que es va crear un nou grup: “els Premonitors” que ajuda els més joves a preparar-se de cares al seu pas per a ser monitors/es i fer-los veure l’esplai d’una forma diferent. 

 

 • L’estiu del 2017 no va ser gens tranquil, es van fer les 3r colònies de la història de l’esplai Kids durant el juny i van ser tot un èxit de participació. Els nens i nenes dels grups de petits i mitjans van passar 4 dies compartint i vivint experiències amb els seu amics i companys. 

 

 • El curs 2017-2018 va començar al setembre amb una nova edició de la KIDSPARTY i  amb la arribada de nous nens i nenes al nostre esplai. El curs va estar ple d’activitats ben diverses i educatives. També vam participar a la Macrotrobada d’esplais de la Fundació esplai Girona i al VÈRTEX del MCECC, que va permetre que els nostres infants coneguessin altres nens i nenes i altres esplais. 

 

 • A l’estiu del 2018 també va estar ple d’activitats: les colònies per els petits i mitjans, i rutes pels els membres dels grups de grans i premonitors. 

 

 • Durant el curs 2018-2019 vam celebrar els 3 anys de l’esplai amb una gran festa de l’espuma. Entre moltes activitats vam fer el nostre primer pessembre vivent, ens vam disfressar de diferents menjars (Fruites, Hamburgueses, Crispetes i Shushi) i vam fer una sortida al waterworld amb el grups de grans per celebrar el final de curs. També va ser un any molt especial perque vam comencar el SundayKids, un espai per els nens de 3 a 6 anys els diumenges al mati. 

 

 • A l’estiu del 2019 el grup de grans van fer un una ruta de Colera a Port de la selva. Els petits i mitjans se’n van anar de colònies en un gran hotel on van haver de resoldre l’assesinat del xef i els premonitors van marxar de Ruta per la Vall de Boí.

 

 • El curs de l’any 2019-2020  va començar com un curs normal però no ho va ser de cap manera, ja que a partir del mes de febrer ens vam quedar tots confinats a casa i vam haver de re-inventar l’esplai: varem fer reptes, proves i fins i tot un programa de televisió per Instagram “EsteKIDSmesuena”. Va haver-hi moments complicats però amb la implicació de totes les monitores i monitors vam aconseguir que fos un GRAN curs. En el mes de JULIOL vam tornar a fer activitats amb els diferents grups reunint-nos cada dissabte respectant les mesures higèniques que ha provocat el COVID-19. 

 

 • A l’estiu del 2020 vam poder fer colònies i campaments durant el mes de setembre, mantenint les masures de seguretat. [Mans - Distància - Mascareta].

 

 • El curs 2020 - 2021 va tenir un inici molt espercial: Vam celebrar els 5 anys de l’Esplai Kids.  

US DEIXEM ALGUN VIDEO D'AQUEST MOMENTS: 

20190615_FestadelPas046.JPG
bottom of page